شناسایی زیستگاه جدید پلنگ و خرس در سرباز سیستان و بلوچستان

 ایرنا – رئیس اداره حفاظت محیط زیست سرباز در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: گزارش های مردمی رسیده منجر به شناسایی زیستگاه های جدید پلنگ و خرس در این شهرستان شد.

شناسایی زیستگاه جدید پلنگ و خرس در سرباز سیستان و بلوچستان

شناسایی زیستگاه جدید پلنگ و خرس در سرباز سیستان و بلوچستان

به گزارش مجله خبری بیرک به نقل از  ایرنا، بهزاد دهواری روز دوشنبه اظهار داشت: در پی گزارش مردمی مبنی بر مشاهده پلنگ و خرس در یکی از مناطق سرباز ‘دره انگوری’، یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان با بررسی و بیتوته در منطقه موفق به شناسایی آثار حضور این گونه ها شدند.
وی افزود: با توجه به شواهد موجود دره انگوری واقع در کوه های سرباز به عنوان زیستگاه جدید خرس و پلنگ شناسایی و معرفی شد.
وی ادامه داد: محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست سرباز به اتفاق مردم محلی برای بازدید به محل رفته و ردپا و سرگین این ۲ گونه جانوری را در منطقه مشاهده کردند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست سرباز گفت: دره انگوری منطقه ای با مناظر زیبا و دیدنی منحصر به فرد محسوب می شود که کمتر فردی از جذابیت های آن مطلع است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با داشتن آب و هوایی متنوع صدها گونه جانوری شامل انواع پرندگان، پستانداران، خزندگان، دو زیستان به همراه گونه های مختلف ماهیان آب شیرین و شور را در خود جای داده بطوری که از آن می توان به عنوان سرزمین بکر جانور شناسی یاد کرد.
این استان با اکوسیستم متنوع در پهنه خشکی و آبی از تنوع زیستی قابل توجه و پدیده های منحصر بفردی برخوردار است، علاوه بر تنوع در پوشش گیاهی، حیات جانوری آن نیز غنای بسیار متنوعی دارد به طوری که بسیاری از گونه های جانوری فقط در این استان یافت می شود.
یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۵۹۰ هکتار معادل ۹/۷ درصد (هفت و ۹ دهم درصد) از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی استان در ۱۳ منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می کنند.