کشت پایلوت توت فرنگی آب‌کشت و زعفران هوا‌کشت در شهرستان تفتان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفتان گفت: «کار کاشت توت فرنگی به روش هیدروپونیک یا آب‌کشت در محیط گلخانه و همچنین زعفران به روش آیروپونیک یا هوا کشت در فضای مسقف بصورت پایلوت در “شهرستان تفتان” آغاز گردید.»

فضل‌الله کردی” در گفتگو با خبرنگار آوای سرحد اظهار داشت: «با توجه به کمبود منابع آب با هدف تغییر الگوی کشت به سمت محصولات کم آبخواه، کشت های متراکم گلخانه ای با استفاده از شیوه های نوین کشت، در “روستای شهرک” از توابع “بخش نازیل” شهرستان تفتان آغاز گردید.»

وی تصریح کرد: «در یک گلخانه بصورت توأم با محصول گوجه فرنگی، خیار و توت فرنگی به روش هیدروپونیک (آب‌کشت) و در یک فضای مسقف پیاز زعفران به روش آیروپونیک (هوا کشت)، بصورت پایلوت کشت گردیده است.»

وی توضیح داد: «از مزایای روش کشت هیدروپونیک حذف خاک و در نتیجه کاهش میزان مصرف آب می باشد بطوری که مصرف آب در این روش تا ۹۰ درصد کاهش می یابد.»

کردی ادامه داد: «عدم رشد علف هرز، کاهش چشمگیر آفات و بیماریها، استفاده به مراتب کمتر از کودها و سموم شیمیایی، کاهش حجم کار و زمان مورد نیاز برای کاشت، داشت و برداشت محصول، از دیگر مزایای این نوع کشت می باشد.»

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفتان تصریح کرد: «در روش کاشت زعفران به روش آیروپونیک بواسطه اسپری مواد غذایی و معدنی که بصورت مه غلیظ به گیاه می‌رسند، مصرف آب کاهش چشمگیری خواهد داشت.»

فضل الله کردی ادامه داد: «در این روش کشت چون مواد مغذی مورد نیاز گیاه مستقیما در اختیار ریشه آن قرار می گیرد، ریشه گسترش پیدا نمی کند در نتیجه می توان در مناطقی که محدودیت زمین وجود دارد در فضایی مسقف با مساحت کم، اقدام به این نوع کشت نمود.»

وی اظهار داشت: «در یک فضای مسقف با کنترل رطوبت در محدوده ۵۵ تا ۶۵ درصد، پیازهای زعفران درون سینی های مخصوص قرار داده می شوند و بدلیل طبقاتی بودن سینی های حاوی پیاز زعفران، عملکرد در واحد سطح افزایش چشمگیری خواهد داشت و هزینه‌های کارگر، تجهیزات، شخم زمین، آب‌رسانی به زمین و غیره در این روش حذف می شوند.»

وی افزود: «همچنین خطراتی همچون سرمازدگی، از بین رفتن پیاز زعفران توسط حشرات و جوندگان، بارندگی نابهنگام در زمان برداشت، بروز آفات میکروبی و قارچی با خاستگاه خاک و مشکلاتی از این دست، کشاورز را تهدید نخواهند کرد.»

کردی خاطر نشان کرد: «این روش کشت نیاز به آب بسیار ناچیزی دارد و به لحاظ تولید نیز به ازای هر هکتار میانگین ۲۳ الی ۲۵ کیلوگرم زعفران خشک شده برداشت می شود درحالیکه در مزرعه این میزان بطور میانگین ۷ کیلوگرم زعفران خشک در هکتار می باشد.»

وی تاکید کرد: «قیمت زعفران تولیدی با این روش به خاطر کیفیت، بهداشت و عیار بالا، دو برابر قیمت زعفران تولید شده در مزرعه باز است؛ چراکه زعفران تولیدی در این روش بدلیل اینکه تحت تأثیر نور مستقیم خورشید قرار نمی گیرد؛ و رنگ، طعم و عطر به مراتب بهتری از زعفران کشت شده در فضای باز خواهد داشت.»

انتهای خبر/۳۲۱۴