مولوی محمدعلی شهنوازی معروف به مولوی حافظ، امام جمعه اهل سنت خاش که بعنوان منادی وحدت اسلامی در سیستان و بلوچستان از او یاد می‌شد پس از تحمل بیماری و کهولت سن درگذشت. 

آوای سرحد – مصباح ایرندگانی ؛ مرحوم مولوی محمد علی شهنوازی همواره بر موضوع وحدت امت اسلامی در مجالس و محافل رسمی،دینی و قومی تاکید داشت و همین امر سبب شد تا افکار عمومی از وی بعنوان منادی وحدت اسلامی در سیستان و بلوچستان یاد کنند.

این روحانی اهل سنت پس از پیروزی انقلاب اسلامی بعنوان امام جمعه اهل سنت خاش منصوب شد و سال های عمر خود را در راه اعتلای دین اسلام، تقویت وحدت و همگرایی در جامعه سپری و همواره بر ضرورت همبستگی ملی، انسجام و یکپارچگی در جامعه تأکید داشت و همیشه از مروجان دین مبین اسلام در منطقه بود.

مرحوم مولوی شهنوازی از حافظان قرآن و خطیبان ولایی برجسته و قدیمی اهل سنت بود که از گذشته دور تاکنون با امام راحل(ره)، دفتر مقام معظم رهبری و علمای شاخص شیعه و سنی ارتباط مستمر و تعامل پیوسته داشت.

موضوع ضرورت همبستگی، وحدت و اخوت از سوی کشورهای اسلامی برای حمایت قاطع از بیت المقدس و ملت مظلوم فلسطین و مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی در خطبه های نماز جمعه،عیدهای مسلمین و تربیون ها سخنرانی مورد توجه و تاکید مولوی شهنوازی بود.

مرحوم مولوی حافظ همیشه شیعه و سنی را به گام برداشتن در یک مسیر ترغیب می‌کرد و می‌گفت: ایران خانه ما است و آرزو داریم این خانه با هوشیاری و آگاهی مردم ما همواره حفظ شود.

مولوی شهنوازی همیشه بر پاسداری از انقلاب اسلامی و قدردانی از خون پاک شهدا خصوصاً شهدای ۸ سال جنگ تحمیلی ایران و عراق تاکید ویژه داشت و معتقد بود انقلاب اسلامی ایران از زمان شکل گیری تا پیروزی و همچنین ایستادگی و مقاومت در برابر خودخواهی ها و تعرض رژیم بعث عراق تنها با ایثار و فداکاری شهدا در سایه رهبری امام راحل (ره) ممکن بوده است.

داشتن سعه صدر ، صراحت در کلام و گفتار ، روحیه دغدغه مندی و مطالبه گری ، روشن بینی ، برخورداری از اخلاق و تعهد به اسلام و قرآن و تأثیرگذاری قابل توجه از صفات این عالم دینی و برجسته اهل سنّت بود.

بهره مندی از روحیه دغدغه مندی و مطالبه گری یکی از صفات بارز امام جمعه فقید اهل سنت خاش بود بگونه ای که در بسیاری از جلسات شورای اداری با حضور مسوولان مشکلات و معضلات اجتماعی که گریبان گیر مردم در سطح شهر بود را به گوش مسوولین و مدیران ادارات می‌رساند و تا حصول نتیجه پیگیر موضوعات و مسائل بود.

حضور پررنگ مردم شیعه و سنی ، مسوولان محلی،شهرستانی و استانی ، علما و روحانیون شاخص شیعه و سنی در مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری مرحوم مولوی شهنوازی بیانگر دلبستگی متقابل و ارتباط نزدیک و پیوسته این عالم ربانی و خدمتگزار با اقشار مختلف مردم بود .

بخش های مختلف و قابل توجهی از اقشار مختلف جامعه همانند عموم مردم شهری و روستایی ،مسوولین رده بالای استانی و چهره‌های شاخص‌ مردمی، دولتی و انقلابی، واحد های فرهنگی طوایف ، سران طوایف ، معتمدین و ریش سفیدان ، مجموعه نیروهای نظامی و انتظامی ، جامعه علما و روحانیون شیعه و سنی ،جامعه ورزش، جامعه فرهنگ،هنر و رسانه، اهالی قلم، جامعه بازاریان و اصناف ، فرهنگیان، مدیران و پرسنل ادارات ، کادر بهداشت و درمان ، جامعه دانشگاهیان و دانشجویان و… در پیام هایی جداگانه تاثر و تالم خود از فقدان امام جمعه اهل سنت خاش را اعلام نمودند.

مولوی شهنوازی شخصیتی قرآنی و مدافع حقوق جامعه بود

آیت الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در استان و سردار محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان در پیامی مشترک فقدان مولوی شهنوازی را تسلیت گفتند.

در متن این پیام آمده است:

درگذشت مرحوم مغفور جناب مولوی محمد علی شهنوازی امام جمعه مسجد جامع توحیدیه شهرستان خاش و از علمای تقریبی و وفادار به انقلاب اسلامی، موجب تأسف و تأثر گردید.

اینجانبان درگذشت این شخصیت قرآنی و مدافع حقوق جامعه را به مردم شریف سیستان و بلوچستان به خصوص مردم عزیز خاش، دوستداران، خانواده محترم و سایر بازماندگان تسلیت عرض می‌نماییم و از درگاه خداوند متعال برای مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت داریم. بمنه و کرمه

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران: وجود مولوی شهنوازی در جلسات مایه آرامش بود 

دیروز سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه به همراه جمعی از سرداران سپاه و امامان جمعه شیعه و سنی خاش با خانواده و بستگان مرحوم مولوی محمدعلی شهنوازی امام جمعه فقید اهل سنت خاش دیدار و سلام و پیام تسلیت فرمانده کل سپاه را به آنان ابلاغ کرد.

طی این دیدار سردار پاکپور در بخشی از سخنان خود وجود مولوی حافظ در جلسات سپاه و نظام و جلسات مختلف را مایه آرامش عنوان کرد و افزود: برای افراد پرتلاش در زمینه‌ی تحقق عملی وحدت اسلامی می‌توانیم مولوی حافظ را مثال بزنیم که عمر با برکت خود را در مکتب اسلام برای تبیین وحدت و اخوت صرف کرد.

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: امام جمعه فقید خاش ترغیب کننده شیعه و سنی به وحدت و همدلی بود و در این راه از هیچ کوششی دریغ نکرد.

مولوی محمد علی شهنوازی خادم آستان مقدس قرآن مجید و مروج آموزه‌های اسلامی در سیستان وبلوچستان بود

حجت الاسلام کاظم لطفیان دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور با صدور پیامی درگذشت مولوی محمدعلی شهنوازی امام‌جمعه فقید شهرستان خاش را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است:

خبر درگذشت عالم روشن‌ضمیر، خادم آستان مقدس قرآن مجید و مروج آموزه‌های اسلامی، جناب آقای مولوی محمدعلی شهنوازی امام‌جمعه فقید شهرستان خاش موجب تأثر فراوان گردید.

از ویژگی‌‎های برجسته‌ی آن مرحوم، همراهی خالصانه با نظام اسلامی، حرکت برمدار عقلانیت و اعتدال، نفی تعصب، مبارزه پیوسته با افراطی‌گری و روحیه‌ی مردم‌داری بود که خاطرات ابدی برای ارادتمندانش به یادگار گذاشته است.

صفا، صداقت و اخلاص و دفاع بی‌پیرایه از حق، امتیازات دیگری است که بر جذابیت شخصیت این عالم بزرگوار افزوده است.

اینجانب از صمیم قلب به مردم شریف و انقلابی بلوچستان به‌ویژه شهرستان خاش جامعه روحانیت، خانواده و بازماندگان محترم ایشان تسلیت و تعزیت عرض نموده، برای ایشان هم‌جواری با نبی مکرم اسلام(صلوات‌الله‌علیه و آله) و اولیای الهی را مسألت می‌نمایم.

مولوی حافظ شهنوازی منادی وحدت و همدلی در جامعه اسلامی بود

علی کرد نماینده مردم خاش ، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی نیز با صدور پیامی درگذشت مولوی محمد علی شهنوازی را تسلیت گفت.

در این متن آمده است:

ایشان با تقوا، علم و بینش عمیق خود، همواره منادی وحدت و همدلی در جامعه اسلامی بودند و با خدمات ارزشمند خود، نقش بی‌بدیلی در ارتقای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی مردم منطقه ایفا نمودند.

سعه‌صدر و روشن‌بینی ایشان، الگویی از اخلاق و ایمان برای همگان بود و با تلاش‌های خستگی‌ناپذیرش، مسیر تفاهم و وحدت میان اقشار مختلف جامعه را هموار کرد. بی‌شک فقدان این شخصیت والا، ضایعه‌ای بزرگ برای جامعه اهل سنت و مردم شریف استان سیستان و بلوچستان و شهرستان خاش است.

اینجانب، این ضایعه جانکاه را به خانواده گران‌قدر ایشان، علمای معزز ،مردم استان و تمامی مردم منطقه تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید، علو درجات و برای بازماندگان محترم، صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت دارم.

مولوی شهنوازی عمر خود را در تعهد به اسلام و خدمتگزاری به مردم سپری کرد

اسماعیل حسین زهی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی نیز در پیامی فقدان امام جمعه اهل سنت خاش را تسلیت گفت.

در این پیام گفته شده:

در گذشت امام جمعه محبوب ومردمی اهلسنت خاش و عالم جلیل القدر و خدمتگزار متعهد به اسلام که عمری با اعتدال ، عقلانیت،تواضع در خدمت گذاری به مردم وبا نقشی موثر در تبیین و تبلیغ اسلام ناب محمدی موجب تاثر و تالم گردید.

ایشان پرورش یافته مکتب علم و فقاهت بوده و سراسر عمر شریف و پربرکت خویش را در کسب علم و در راه اعتلای دین سپری کرد و نقش زیادی در ترویج دین مبین اسلام در منطقه داشت.

بدون تردید نام بزرگ این عزیز در قلب و خاطره مردم شریف سیستان وبلوچستان به ویژه شهرستان خاش، ماندگار و جاودان خواهد بود و خدمات بی‌دریغ این عالم جلیل القدر و خدمتگذار صدیق ،از یاد نخواهد رفت.

مولوی محمد علی شهنوازی در راستای وحدت عملی شیعه و سنی از هیچ کوششی دریغ نکرد

سرتیپ دوم عبدالرحمن ساسانیان فرمانده لشکر ۷۷ پیروز ثامن الائمه مشهد نیز در پیامی درگذشت مولوی شهنوازی را تسلیت گفت.

وی در این پیام افزود: خبر درگذشت حضرت مولوی حافظ شهنوازی این انسان راستین و پیرو حق و حقیقت و منادی وحدت و انسجام و همدلی و همگرایی که عمر پربرکت خود را در راه اسلام و قرآن و انقلاب صرف نموده و در راستای وحدت عملی تشیع و تسنن از هیچ کوششی دریغ نداشت و دلسوز واقعی انقلاب و نظام بود و تفکر و اندیشه وی در راستای صراط مستقیم و راه رسول الله و عمل به مصحف شریف کلام وحی بود باعث تاثر عمیق این حقیر و دوستداران و مریدان و شاگردان و مردم شهید پرور شهر خاش و استان سیستان و بلوچستان شده و فقدان این عالم بزرگ ضایعه ای سنگین برای مردم استان و علمای تشیع و تسنن هست لذا این مصیبت بزرگ را به بیت مکرم ایشان و همه بستگان و مردم شریف و انقلابی شهرستان خاش و تمام بزرگان و متنفذین و سران طوایف و خصوصا جامعه علمای تشیع و تسنن تسلیت و تعزیت عرض نموده و از خداوند سبحان برای آن مرحوم مغفور اجر جزیل و فردوس برین و برای خانواده ی محترم و فرزندان گرانقدر ایشان صبر جمیل خواستاریم .

امام جمعه فقید اهل سنت خاش عمر خود را صرف ترویج معارف قرآنی،اسلامی و وحدت کرد‌

سردار حسن مرتضوی فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه درگذشت مولوی شهنوازی امام جمعه اهل سنت خاش را تسلیت گفت.

در متن این پیام آمده است: درگذشت عالم مصلح و فاضل، مجاهد انقلابی، استاد اخلاق و حافظ قرآن،منادی وحدت و تقریب، مرحوم مغفور حضرت مولانا محمدعلی امام جمعه مسجد جامع توحیدیه شهرستان خاش و از علمای تقریبی و وفادار به انقلاب اسلامی، موجب تأسف و تأثر گردید.

ایشان عمر پربرکت خویش را با اخلاص، نیک اندیشی و دلسوزی، در حوزه تعلیم، تربیت، تبیین و ترویج معارف قرآنی و اسلامی و وحدت و اخوت بین مسلمانان صرف کرد.

درگذشت این شخصیت منادی وحدت را به مردم شریف سیستان و بلوچستان به خصوص مردم عزیز خاش، خانواده محترم و سایر بازماندگان تسلیت عرض می‌نماییم و از درگاه خداوند متعال برای مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت داریم.

مولوی شهنوازی اسوه نزدیکی دلها و وحدت بخشیدن به صفوف اسلام بود

سرتیپ پاسدار احمد شفائی فرمانده سپاه سلمان استان در پیامی درگذشت مولوی محمد‌علی شهنوازی را تسلیت گفت و بیان کرد:

این فقید بزرگوار سالیان متمادی از پیشگامان تبیین وحدت در سایه معالم گرانقدر دین اسلام بوده و همواره تریبون‌های او محلی برای اتحاد و انسجام اسلامی و مبارزه با استکبار جهانی و رسوایی ایادی خونخوار آنان در منطقه بوده است.

مرحوم مولوی حافظ محمدعلی شهنوازی با فکر و حرکت و جهاد و تلاش‌های وحدت‌آفرین خود، نمونه و اُسوه‌ای برای نزدیکی دل‌ها، وحدت بخشیدن به صفوف اسلام، همدلی و دوری از نزاع‌ها و اختلافات، و تمرکز نگاه‌ها و اندیشه‌ها بر دشمن مشترک آحاد امت عظیم اسلامی ارائه کردند.

این فقید راحل در اواخر زندگی خود با صبر بر ابتلاء الهی و بیماری طاقت‌فرسا، نمونه و تصویر بسیار والائی از انسان مؤمنِ صابرِ شاکرِ واثق به خدای بزرگ و توانا و متوکل بر او به ظهور رساند.

به همین مناسبت، تسلیت و تعزیت خود را به خانواده‌ی مکرم و دوستان و شاگردان و دوستداران ایشان، خصوصاً علمای شیعه و اهل سنت انقلابی استان تقدیم می‌کنم و از خداوند منّان مسألت می‌کنم تا رحمت واسعه‌ی خود را بر این فقید عزیز نازل فرماید.

مولوی شهنوازی مدافع انقلاب اسلامی بود

حجت‌الاسلام‌ غلامرضا دهقان امام جمعه خاش در تشریح خصوصیات و خلق‌وخوی مرحوم مولوی محمدعلی شهنوازی بیان کرد: مولوی شهنوازی از مسن‌ترین روحانیون و مولوی‌های شهرستان خاش بود و جزء اولین کسانی بود که حافظ کل قرآن کریم شد و همیشه از وی به‌عنوان مولوی حافظ یاد می‌شد.

امام‌جمعه خاش تصریح کرد: مولوی حافظ در طول دورانی که مدرس حوزه علمیه بود، نقش مؤثری را در گسترش معارف قرآنی در شهرستان داشته و شهید عبدالواحد ریگی یکی از شاگردان مرحوم بود.

دهقان خاطرنشان کرد: مولوی حافظ دوران طاغوت را هم تجربه کرده و متوجه محدودیت‌ها و ظلم‌های رژیم پهلوی به منطقه بود ازاین‌جهت نسبت به انقلاب اسلامی که به رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی شکل گرفت خیلی وفادار بود و مشتاق و مدافع انقلاب اسلامی بود.

وی افزود: مولوی شهنوازی در کنار اینکه یک چهره مردمی و مدافع حقوق جامعه و مردم بود تعامل و ارتباط خوبی با شیعه و اهل‌سنت داشت و در تشییع پیکرش شاهد بودیم که جمعیت زیادی از شیعه و اهل‌سنت حضور داشتند.

امام‌جمعه خاش عنوان کرد: مولوی شهنوازی به‌خاطر نگرشی که نسبت به انقلاب داشت و مدافع مردم هم بود از وی یک چهره خیرخواه وحدت اندیش و ترغیبی ساخته شده بود که همواره به دنبال تقریب مذاهب و مدافع انقلاب و شهدا بود.

وی اذعان کرد: مولوی شهنوازی محب اهل‌بیت بودند و در مجلس و محفلی نبود که به حدیث و روایتی در شرح و منزلت حضرت فاطمه زهرا (س)، علی ابن ابی‌طالب و حسنین (ع) نداشته باشند.

دهقان خاطرنشان کرد: همیشه توصیه‌اش به همه درود و صلوات بود و می‌گفت من در روز ۴۰۰ مرتبه صلوات و دورود بر محمد و آل محمد می‌فرستم و این عشق و محبتش واجب شد که امروز باتوجه‌به اینکه خودش چهره ترغیبی و وحدتی بود در این سالروز خجسته میلاد رسول‌الله و امام جعفر صادق علیه‌السلام چشم از جهان گشود و ان‌شاءالله خداوند تبارک‌وتعالی روحش را با پیغمبر (ص) محشور کند.

ضرورت استمرار راه و تفکر مولوی شهنوازی در جامعه 

تربیت و پرورش هرچه بیشتر علما و اشخاصی مثل مولوی حافظ محمد علی شهنوازی در جامعه و استان سیستان و بلوچستان که با سعه صدر ، تعهد به اسلام و قرآن ، رعایت اخلاق مداری ، دغدغه مندی و داشتن روحیه مطالبه گری نسبت به مشکلات و معضلات جامعه،عمر خود را صرف خدمت به خلق و تبیین وحدت و همدلی نموده و تاثیر بسزایی در تحکیم پایه‌های وحدت و انسجام امت اسلامی در این منطقه از کشور داشته است، امیدواریم با تلاش بیش از پیش کما فی السابق جامعه علما و روحانیون و افکار عمومی توجه خود را معطوف نمایند به مسئله وحدت و امت اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری و علمای شاخص اهل سنت در سراسر کشور است ، این توجه زمینه استمرار راه و تفکر مولوی شهنوازی و سایر علما و اشخاصی است که تلاش خود را در عرصه وحدت امت اسلامی متمرکز ساخته اند فراهم می‌کند.

گزارش: مصباح ایرندگانی

انتهای پیام/۷۶۷۴